U blondýny v kuchyni #3

pondělí 6. února 2017

Ahoj všichni, přeju Vám krásný začátek nového týdne!
Zase se mi v telefonu nahromadila pořádná dávka jídelních fotek. A protože Vás tyto jídločlánky asi docela baví (soudím podle návštěvnosti a taky podle sebe - moc ráda je totiž čtu na jiných blozích), přináším Vám další dávku inspirace.

Minulý týden mi začalo zkouškové, takže trávím velkou část dne v sedě nebo v leže nad štosy učení. O to víc ale dbám na kvalitní a výživné jídlo - podle mě totiž HODNĚ záleží na tom, co jíte, když potřebujete, aby váš mozek podával nějaký výkon.
K tomu, abyste zjistili, co je dobré a co ne, podle mě stačí jen a jen selský rozum. No řekněte - komu by lezly do hlavy nějaké informace po smaženém řízku nebo po svíčkové se šesti?!:D


Pojďme tedy na to, co konkrétního jsem si v posledních dnech dávala do nosu...vlastně do pusy.
A již tradičně začneme snídaněmi.


Bez kaše by nemohl existovat žádný můj jídločlánek!
 Mám ráda po ránu něco teplého do žaludku, navíc už konečně začaly být v obchodech za přijatelnou cenu jahody(= už od malinka moje nejoblíbenější ovoce), čímž se moje kaše povyšují na ultragurmánský zážitek.   


Banánové lívanečky, to je další z mých snídaňových oblíbenců. Jen by se mi už konečně hodil pořádný lívanečník, protože zatím - uznávám - vypadají jak z chráněné dílny.:D



Opět ty samé banánové lívanečky, zde s jablkovým tvarohem. (Vezmete vaničku tvarohu, vyklopíte jí do větší misky. Nastrouháte 1 jablko, poté ho smícháte s tvarohem. Přidáte 1-2 lžičky skořice, zamícháte a máte na světě dvě porce výborné, zdravé svačinky.) 


Jogurt s domácím müsli = rychlovka, když nestíhám. Na domácí müsli je TADY receptíček. Zrovinka včera mi moje zásoby z Vánoc došly, tak si budu muset v rámci předzkouškové prokrastinace müsli opět udělat.:)

...no nic, pojďme se od sladkých snídaní přesunout k nesladkým obědům a večeřím.


Losos se zeleninovou červenou čočkou podle knížky Moje domácí kuchyně od Zdeňka Pohlreicha. Úžasná záležitost, kterou bych mohla jíst denně!


Brendí záda & domácí kuřecí gyros s tzatzikami.(Které jsou ve vedlejší mističce a na fotce nejsou.:D)


Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou posypané smaženou cibulkou.


Cibulovo-pórková polívka s krutonky rozteklým sýrem.
Strašně moc miluju, dát si k obědu před hlavním jídlem ještě polévku!
Bohužel polévky jsou jedna jediná věc, která mi v naší školní menze fakt nechutnají, takže si je užívám aspoň doma o víkendu.


Kachní prsa s pečenými bramborovo-sýrovými placičkami. Aneb když mamka o víkendu vyváří.:-)


Pečený pstruh lososovitý (namazaný pořádnou vrstvou dijonské hořčice + s plátkem slaniny), šťouchané brambory a fazolky.


Salát s camembertem, rozteklým vejcem a jedem hladový pes.:D


Kuřecí s pečenou zeleninou - oblíbená večeřová klasika.


Opět kuřecí, tentokrát se zeleninovou rýží.


Bezmasá "smažená" rýže s pálivou schirarchou a cibulkou.


Cizrnový salát s cibulkou, rajčaty a koriandrem. Jedno velké MŇAM!!


Omeleta plněná sýrem = moje večeřová klasika


Vepřová panenka s fazolkami a gratinovanými bramborami se sýrem


Další z mnoha večeřových omelet. Tentokrát jsem přidala i šunku - omeleta pak dostane úplně jiný "šmak"...


Květáková "pizza" -> korpus tvoří POUZE květák a vajíčko. Žádná mouka, nic. Velká dobrota, i když s pizzou to vlastně nemá skoro nic společného.:D


Poslední omeleta v tomto článku, slibuju!
Tentokrát jsem přidala i chleba s gervais a avokádem - tahle večeře byla po dlouhém běhu ve sněhu, takže jsem měla opravdu velký hlad.:D


Těstovinový salát s cizrnou


Nevzhledné, ale dobré - červená čočka s cuketou, paprikou a kuřecím


Hovězí steak se šťouchačkami a dušenou mrkví


Mamka byla pár dní pracovně v Itálii a přivezla domů spoustu dobrot, mimo jiné pravou buvolí mozzarellu. Salát caprese si často a rádi děláme i mozzarelly české, ale tenhle buvolí byl o několik levelů výš.:-)


Na závěr jedny těstovinky - bez masa, s grilovanou zeleninou a parmazánem.

To je ode mě pro dnešek vše. Doufám, že jste se s mými fotkami trochu inspirovali!
A protože inspirace nemám nikdy dost ani já, dejte vědět, co dobrého jste v poslední době vařili Vy.

9 komentářů :

  1. Určitě inspirativní tipy na dobré jídlo. Z fotek ale mám vždy pocit, jako když je jídlo servírováno a podáno na podlahu pejskovi. Nic ve zlém, ale dělá to ta dlažba pod talířem. Tak to na mě působí. Jinak moc dobré.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já nad tím takhle nikdy nepřemýšlela, ale teď když to píšeš, Ti musím dát docela za pravdu. Problém je v tom, že máme v kuchyni (zejména u jídelního stolu) dost blbé světlo, tak hledám jiné místo na focení docela horko těžko.
      Každopádně zkusím fotky do příště vymyslet nějak líp:-)

      Vymazat
  2. Ahoj Veru, opět moc hezký článek, opravdu se rozmazluješ :) A pějí všechno nejlepší k svátku:D

    OdpovědětVymazat
  3. Verčo, vše nejlepší k svátku :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná jídelní inspirace :-)
    Ranní kaše mám taky ráda, od léta jsem ještě nepřešla na teplou variantu. Banánové lívance musím někdy vyzkoušet. Lososa s červenou čočkou jsem si taky oblíbila. Kuřecí gyros (a podrbání na psích zádech) bych si dala. Na vaječné omelety moc nejsem. Občas si je dávám, když mám volno o víkendu a mám chuť na slanou snídani. Květákovou/řepovou "pizzu" jsem už zkoušela. Místo vajíčka lze do těsta použít i strouhaná mozzarella. Moc hezká jídla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za přání.:-)
      Banánové lívance určitě vyzkoušej co nejdříve, jsou opravdu výborné!!

      Vymazat
  5. Miluju tyhle články Veru! A dala bych si to nejradši všehno hned teď! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuuu:-* Já taky tyhle články (u jinejch) miluju, tak koukej taky zas nějakej vytvořit.:D

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Back to top